Cari makan...

Erm2...seronok betul dh habis final ni... tapi lama2 bosan plak.. ingat nak cari keje.. tu yang ngah pk nk keje apa la ni.. Nak di jadikan cite, aku hari tu ada la jalan2 ngan family aku kat tesco.. tgk ada ramai je orang kerumun kat situ, tergerak jgk nk g sana..rupa2nya, orang ngah melukis potret ngan karikatur. Dengki jgk la tgk..mmg terer la diaorang melukis.. Caj untuk karikatur termasuk frame Rm30..caj untuk potret termasuk frame RM50.. jOM KITA WAT KIRA2.. cUBA korang bayangkan dalam satu hari paling busuk orang mintak lukis karikatur 10 orang, mintak lukis potret 10 orang..
Rm30 x10 = Rm 300
Rm50 x 10 = Rm 500
Total= Rm 800
Tu satu hari,kalau seminggu:
Rm800 x 7 = Rm 5600

Ha...tak ke kaya,seminggu bleh dapat Rm5K tu...tu kira 20 orang je..kalau lebih..ish2..kaya2..tu la..kalau wat bisnes ni best jugak..dengan semangat waja aku nak try la jgk melukis potret ni..


Haha..ok x? Ni sambil2 lukis kat 'orang rumah'..dan hasilnya..aku memang fail lukis rambut...haha...xpun ni xbrapa potret..ala2 potert je.. next time la wat bisnes.. kecewa plak..ni kat bawah ni video untuk lukis mata..bkn aku yg lukis..tp ni sumber rujukan aku la.. mana tau korang pun berminat nak wat bisnes yang mengancam ni..


video


Share this:

dLa said...

wow!
cntek oke.
lbey dari cantek.
lawa gle.
wat utk dla 1 ley?
hehe :P

jimz said...

nice stroke..luv dis kind of simple hatching..boleh niaga dah tu bro..do visit my blog n comment..i'm art lover too...

Meiqing Xu said...

15911meiqing
louis vuitton
adidas originals
ralph lauren outlet
michael kors
nike trainers uk
michael kors outlet
michael kors handbags
abercrombie and fitch
louis vuitton handbags
hollister,hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca,hollister clothing
coach factory outlet
coach outlet
lebron james shoes
nike trainers
toms outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
jordan 4
coach factory outlet
abercrombie and fitch
michael kors outlet
kobe bryant shoes
nfl jerseys
cheap jerseys
ray ban sunglasses
louis vuitton
ray ban uk
louis vuitton
retro jordans
coach factory outlet

Minko Chen said...

michael kors handbags
ugg boots on sale
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
miami dolphins
north face outlet
barbour jackets
ralph lauren outlet
miami heat
arizona cardinals
uggs outlet
kobe bryants shoes
michael kors online outlet
oakley sunglasses
michael kors factory store
ray-ban sunglasses
michael kors outlet
cheap nba jerseys
ray-ban sunglasses
ugg outlet uk
1112minko

方松腾 said...

nike shoes
cheap oakley sunglasses
snapback hats
soccer jerseys,cheap soccer jerseys,cheap soccer jerseys for sale,soccer jersey,usa soccer jersey,football jerseys
cheap uggs
cheap ugg boots
ugg boots
uggs outlet
wedding dresses
chicago blackhawks
christian louboutin shoes
louboutin uk
fitflops sale clearance
coach outlet,coach outlet online,coach outlet store
coach outlet store

琐事 said...

gucci sito ufficiale
new orleans saints jerseys
miami heat jersey
jacksonville jaguars jersey
longchamp le pliage
new york jets jerseys
nike free 5
ecco shoes
nhl jerseys
nike air huarache

 
Copyright © [ wa23r ] Deviate Form The Norm. Designed by OddThemes & VineThemes